Днями у навчально-науковому інституті педагогічної освіти, соціальної роботи і мистецтва відбулася презентація інтернет-платформи кафедри початкової освіти та навчальних курсів. 

Інтернет-платформа сприяє розповсюдженню інформації на широку студентську та викладацьку аудиторію, дозволяє розміщувати новини, прямі лінки, навчальний матеріал у каталозі файлів, що сприяє згуртованості колективу та забезпечує медійну присутність кафедри початкової освіти в інтернет-просторі. Доступ до платформи мають всі бажаючі як у статусі користувача, так і у статусі гостя.

Натомість курси Googleclassroom повністю забезпечують потребу у зворотному зв’язку зі студентською аудиторією, дозволяють оперативно призначати, виконувати, здавати та перевіряти завдання. Зокрема, курси з методики навчання мовно-літературної освітньої галузі проводять викладачі Катерина Ткаченко та Світлана Яцина. Заняття з соціально-педагогічної роботи в закладах освіти представляє викладач Наталія Байдюк. За їхніми словами, завдання можуть бути різноманітними. Це опитування, тестування, перегляд відеосюжетів та їх коментування, творчі роботи тощо.

Враженнями від роботи у системі Googleclassroom поділилися студентки експериментальної групи Марія Базюк і Валентина Бондаренко. Вони відзначили переваги й труднощі у роботі систем.

Наступним кроком кафедри початкової освіти у роботі з Googleclassroom стане оформлення та перевірка звітів із виробничої педагогічної практики та залучення студентів, які навчаються на заочній формі навчання.

Кафедра початкової освіти