Студент Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Нікіта Руслов у складі Національної Збірної України U23 з баскетболу (3х3) на Чемпіонаті світу, який проходив у китайському Ланьчжоу, завоював срібну медаль.

За інформацією Федерації Баскетболу України, у поєдинку з росіянами українці першими провели результативну атаку. Щоправда, суперники швидко відповіли, та ще й реалізували штрафний. У жорсткій боротьбі росіянам вдалося захопити перевагу, змушуючи українців наздоганяти. На екваторі ігрового часу перевага росіян уперше зросла до чотирьох очок. Суперники стали частіше кидати з-за дуги, тож згодом різниця сягнула шести очок. До останніх секунд на майданчику продовжувалася жорстка боротьба. Нашій команді так і не вдалося переломити перебіг поєдинку. У підсумку збірна України здобула срібні медалі. У вирішальному поєдинку наші спортсмени поступилися росіянам — 11:21.

Нагадаємо, наша команда виступала в такому складі: Євген Балабан (БК «Одеса», перший тренер — Леонід Милосердний), Антон Мусієнко (БК «Київ-Баскет», Леонід Демченко), Нікіта Руслов (БК «Черкаські Мавпи», Максим Міхельсон), Іван Ткаченко («Черкаські Мавпи», Анатолій Федоренко).

Зазначимо, що до цього кращий результат збірних команд України на міжнародній арені — бронза в 2012 році на першому Чемпіонаті Світу серед чоловічих команд (Афіни, Греція).

 

Запрошуємо переглянути відео ФБУ ефектних моментів півфінального та фінального матчу наших героїв:

Прес-служба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького