Форум випускників програми «Study Tours to Poland» «Натхненні Польщею», приурочений до 15-річчя програми, відбувся протягом 26-29 вересня у Варшаві. У форумі взяв участь фахівець навчаьно-наукового центру зовнішніх та міжнародних зв’язків Максим Щербаков. Він уже був учасником програми 2013 року.

Випускники програми «Study Tours to Poland» різних років зібралися у Варшаві, де мали змогу почути виступи міжнародних експертів — директора Centrum Pro Mova Євгена Глібовицького, радника голови Польсько-української торговельної палати Даріуша Шимчихи, радника Центру економічних стратегій Володимира Кузьо, проректорки Варшавського університету Анни Гізи-Полещук тощо. Тема дискусії: «1989-2019 роки: подібності, відмінності, виклики. Польські інспірації». Учасники ознайомилися з успішними проектами випускників програми, які були презентовані у форматі TedX. Також для учасників форуму були проведені семінари, у межах яких вони мали можливість обмінюватися досвідом у сферах неформальної освіти, волонтерства, нетворкінгу та інших аспектів суспільного життя.

Програма «Study Tours to Poland» орієнтована на активну молодь зі Східної Європи, яка прагне пізнати Польщу, познайомитися з її культурним та громадським середовищем, а також передбачає проведення навчальних візитів до міст Польщі, де організовуються різноманітні заходи.

Навчально-науковий центр зовнішніх і міжнародних зв'язків