З метою підвищення якості знань з адміністративного судочинства, вдосконалення практичної складової навчального процесу майбутні правники разом із професоркою кафедри державно-правових дисциплін Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Світланою Обрусною відвідали Черкаський окружний адміністративний суд. Під час зустрічі студентам провели  екскурсію приміщенням суду, вони поспілкувалися з суддями та побували на  судовому засіданні.

Про історію створення Черкаського окружного адміністративного суду, його структуру та особливості діяльності судової установи розповіла завідувачка сектору із забезпечення роботи керівника апарату суду Любов Сіволдаєва. Суддя Черкаського ОАС Валентина Орленко у своєму виступі ознайомила слухачів із місією суду в суспільстві, системою судів України, юрисдикцією адміністративних судів. Суддя Черкаського ОАС Віталіна Гайдаш детально зупинилася на вимогах до позовної заяви, способах подання позовної заяви, процесі відкриття провадження у справі.

Цікавим досвідом для студентів стало в якості вільних слухачів відвідування судового засідання з розгляду адміністративної справи під головуванням судді Сергія Кульчицького.

Висловлюємо щиру вдячність керівництву та прес-центру суду за цікавий і змістовний захід.

Кафедра державно-правових дисциплін