У Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького відбулися студентські вибори. 

У перший день голосування, 23 лютого, студентська громада обирала очільника студентської ради університету, голів студентських рад навчально-наукових інститутів, факультетів, членів студентських рад інститутів та факультетів і виборних членів, що представлятимуть інтереси свого ННІ та факультету в студраді університету.

Другого дня, 24 лютого, студенти голосували за майбутніх голів студентських рад гуртожитків.

Дільничні комісії розпочали роботу з 9 години ранку. Студенти підтримували своїх кандидатів та охоче ділилися враженнями про виборчий процес.

Студент-третьокурсник ННІ міжнародних відносин, історії та філософії Олександр Мохуренко вважає, що всі представлені кандидати будуть достойними студрадівцями, адже вже не раз вони організовували цікаві проєкти, підтверджуючи свою креативність і надійність. 

На думку голови однієї з дільничних виборчих комісій, студентки-другокурсниці ННІ української філології та соціальних комунікацій Орини Шевцової, вибори проходять активно, студенти не нехтують можливістю долучитися до визначення подальшої «долі університетської студради». За її спостереженнями, найбільше приходять голосувати студенти другого курсу, зокрема, дівчата.

Захищати права студентів, допомагати їм, згуртовувати колектив, показувати, що студентське життя — це не лише навчання, а й позитивні емоції, яскраві заходи, творче оточення. Розуміти проблеми сучасного студента й усіма можливими засобами покращувати їхнє життя — такі основні завдання майбутнього лідера виокремила кандидатка на посаду голови студради університету Мар’яна Кусяка.

За даними центральної виборчої комісії університету, вибори дійсні, адже явка студентів склала понад 50%. Нині члени центральної виборчої комісії університету підраховують кількість голосів. Результати голосування будуть оприлюднені 25 лютого.

Детальніше про виборчий процес дивіться у фоторепортажі:

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького