21 вересня святкує свій 80-річний ювілей заслужений діяч науки й техніки України, доктор хімічних наук, професор кафедри хімії та наноматеріалознавства Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького — Борис Пилипович Мінаєв!

Водночас Борис Пилипович святкує ще одну знаменну дату — 55 років своєї наукової діяльності.

Науковець є автором понад 700 статей у фахових світових журналах у сфері квантової хімії, 5 монографій та навчально-методичних праць, має численні нагороди та відзнаки найвищого державного та міжнародного рівня.

Борис Пилипович входить до сотні найкращих науковців України за рейтингом бібліотеки імені Вернадського (займає 27 позицію). За даними інформаційно-пошукової системи SCOPUS має індекс Гірша h рівний 46 (За рейтингом Гугл Академія h=56).

Своїм вчителем, мудрим наставником, порадником Бориса Пилиповича називають десятки поколінь випускників та студентів Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького.

Під керівництвом Бориса Пилиповича Мінаєва виконано та захищено 16 дисертаційних робіт на здобуття наукового ступеня кандидата хімічних наук, 4 дисертаційних роботи на здобуття наукового ступеня доктора хімічних наук та одну — доктора фізико-математичних наук.

Університетська громада вітає Бориса Пилиповича з ювілеєм! Зичимо міцного здоров’я, успіхів у наукових пошуках, невпинної життєвої енергії та усіляких гараздів.

Многая літа під мирним небом України!

 Пропонуємо Вам переглянути відеофільм про Бориса Пилиповича Мінаєва, відзнятий кафедрою журналістики, реклами та PR-технологій до його 75-річчя: