Вчена рада Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького ухвалила річний фінансовий звіт. Інформувала з цього питання головна бухгалтерка Тетяна Платошкіна.

Виконувачка обов’язків начальника планово-фінансового відділу Анжела Пономаренко доповіла про кошторис фінансово-господарської діяльності на 2023 рік. У тому числі було визначено обсяг коштів, які є основою студентського самоврядування.

Про розвиток цифрової інфраструктури університету та цифрових компетентностей учасників освітнього процесу доповів директор центру цифрового розвитку та якості освіти Валерій Гриценко.

Учений секретар Любов Кібальник запропонувала до розгляду  кандидатуру Юлії Чистовської, яка претендує на присвоєння вченого звання професора.

Вирішили ще низку важливих питань — рекомендували кандидатури студентів для  призначення іменних академічних стипендій, затвердили зміни до освітніх програм, звіти про закордонне стажування, тематичний план наукових досліджень та розробок, які виконує університет за рахунок коштів державного бюджету в 2023 році. Рекомендували до друку наукові та навчально-методичні праці та внесли зміни до складу редакційних колегій збірників наукових праць.

Крім того, змінилася назва кафедри дошкільної освіти. Відтепер в університеті  функціонує кафедра дошкільної та спеціальної освіти.

З нагоди державних свят представники університетської спільноти були удостоєні нагород. Ректор Олександр Черевко вручив грамоти Міністерства освіти і науки України Віталію Масненку, завідувачу кафедри історії України, Віталію Дідуку, завідувачу кафедри автоматизації та комп'ютерно-інтегрованих технологій, Олені Куліш, доцентці кафедри  психології, Геннадію Волошкевичу, доценту кафедри державно-правових дисциплін.

Подяки Міністерства освіти і науки України отримали Борис Онищенко, декан факультету обчислювальної техніки, інтелектуальних та управляючих систем, Леся Овсієнко, завідувачка кафедри німецької філології, Віктор Афонін, доцент кафедри  образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва, Сніжана Лисенко-Заїка, начальниця відділу інформації та зв’язків із громадськістю, Андрій Касян, помічник ректора із зовнішньої комунікації та музейної справи.

Голова профкому ЧНУ Ігор Погрібний нагородив почесною грамотою Черкаської обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України проректорку з освітньо-виховної та іміджевої діяльності Галину Гаврилюк.

Олександр Черевко передав козацькі нагороди професору кафедри історії України, заступнику Гетьмана Українського козацтва з історичної спадщини Юрію Присяжнюку. Олександр Володимирович зазначив, що під час козацької ради генеральної старшини Українського козацтва Юрія Петровича було нагороджено відзнаками Українського козацтва — орденом «Патріот України» та медаллю «За вірність українському народу».

Дякуючи за нагороди, Юрій Присяжнюк поінформував, що ректора ЧНУ Олександра Черевка призначено заступником гетьмана Українського козацтва з питань національно-патріотичного виховання. Його внесок у відродження Українського козацтва також було відзначено козацькими нагородами.

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького

Фото: Ілля Атамась, студенти ННІ УФСК Мішель Іванова, Олексій Шепель