Вчена рада Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького зібралася на чергове засідання. Розпочалося воно з хвилини мовчання для вшанування пам’яті загиблих у російсько-українській війні.

Ректор Олександр Черевко поінформував зібрання про суттєву тилову роботу, яку виконує університет. Згадав тих представників колективу, хто став на захист України. А також розповів про функціонування навчального закладу в умовах воєнного стану. Основну частину засідання присвятили розгляду питань порядку денного.

Про утворення у ЧНУ п’яти спеціалізованих вчених рад із присудження наукового ступеня доктора наук доповів проректор з наукової, інноваційної та міжнародної діяльності Сергій Корновенко. Члени вченої ради ухвалили порушити відповідне клопотання перед Міністерством освіти і науки України.

З інформацією про присвоєння вчених звань виступила в.о. ученого секретаря Любов Кібальник. Рішення клопотати перед Міністерством освіти і науки України присвоїти вчені звання ухвалили одноголосно.

Було також оновлено низку положень, внесено зміни до «Правил прийому до аспірантури та докторантури Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького у 2022 році», до складу редакційних колегій збірників наукових праць. Затверджено звіти про результати міжнародного стажування, вартість окремих платних послуг. Рекомендували до друку наукові і навчально-методичні праці та вирішили низку інших питань життєдіяльності закладу.

Ректор Олександр Черевко виконав і приємну місію — нагородив грамотою і Почесною відзнакою ректора Наталію Ярмоленко, докторку філологічних наук, професорку ННІ української філології та соціальних комунікацій. Вручив також почесну грамоту університету Олені Кретовій, кандидатці педагогічних наук, доцентці ННІ іноземних мов.

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького