Громада Черкаського університету імені Богдана Хмельницького вшанувала пам’ять учасників історичного бою під Крутами.

Разом із керівником Черкаської облдержадміністрації Юрієм Ткаченком, заступником голови Черкаської обласної ради Валентином Тарасенком делегація університету на чолі з ректором Олександром Черевком поклала квіти до монумента Борцям за волю України.
Символічно, що вшанувати пам’ять героїв Крут та помолитися за них у Святотроїцькому соборі прийшли викладачі й студенти кафедри військової підготовки.
— Подвиг героїв Крут надихає нинішнє покоління українських патріотів на боротьбу з російськими агресорами та їхніми пособниками на Донбасі, — переконаний ректор ЧНУ Олександр Черевко. За його словами, в університеті шанують українських героїв та проводять активну дослідницьку й просвітницьку роботу, аби доводити до громадськості, до нинішніх студентів інформацію про тих, хто віддав життя заради незалежності України.
Ось і цьогоріч випускник Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького, член Національної спілки краєзнавців України Олексій Компанієць оприлюднив результати своїх досліджень про участь черкащан у тих подіях. Ознайомитися з цими матеріалами можна на сайті Черкаського національного.



Прес-служба Черкаського університету імені Богдана Хмельницького