32 студенти Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького розпочали семестрове навчання в Природничо-гуманітарному університеті імені Яна Длугоша (Польща, Ченстохова) за Програмою семестрової академічної мобільності.

На філологічно-історичному факультеті UJD навчаються студенти ННІ іноземних мов та ННІ історії та філософії на педагогічному факультеті та  факультеті мистецтва – студенти ННІ педагогічної освіти, соціальної роботи і мистецтва. Навчання відбувається безкоштовно відповідно до двосторонньої угоди про проведення спільного навчання. Також учасники програми мають можливість вивчати  польську мову на курсах в UJD. Семестрова Програма академічної мобільності дає змогу отримати додаткові знання  в суміжних галузях,  набути професійного досвіду, розширити світогляд європейської культури.

У зв’язку з початком навчання в Польщі студентів ЧНУ у Природничо-гуманітарному університеті імені Яна Длугоша побували ректор Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Олександр Черевко та проректор з освітньо-виховної та іміджевої діяльності Галина Гаврилюк.

Олександр Черевко зустрівся з керівництвом польського ЗВО, і, зокрема, з ректором, докторкою хабілітованою, професоркою Анною Випих-Гавронською. Обговорили питання навчання та проживання черкаських студентів. Ректор ЧНУ також висловив вдячність всім польським колегам і, зокрема, ректору польського університету, за допомогу в реалізації академічного обміну студентів.

Ректор разом зі студентами стали учасниками свята з нагоди початку навчального року в польському виші. Від університетської спільноти ЧНУ ректор Олександр Черевко щиро привітав усіх із початком навчального процесу і побажав наснаги, успіхів і гарного настрою.

— Партнерські стосунки між нашими навчальними закладами налагоджено ще в 2016 році, — зазначив Олександр Володимирович. — Щороку проходять викладацькі та студентські обміни, стажування, спільні дослідження, конференції тощо. Наші студенти під час стажування опановують історичні, мистецькі спеціальності та спеціальності, пов’язані з соціальною роботою й іноземною філологією. Переконаний, що набуті знання й компетенції будуть їм корисними в професійній діяльності. Нагадаємо, Черкаський національний університет налагодив плідну співпрацю з закладами вищої освіти Польщі. Укладені та активно втілюються двосторонні угоди про співпрацю в наукових, навчальних, культурних напрямках. Діє програма «Подвійний диплом».

 

 

Навчально-науковий центр зовнішніх та міжнародних зв’язків