Традиційно у другу суботу вересня в Україні проводять свято сили, молодості та здоров’я — День фізичної культури і спорту. Для Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького це також святкування Дня навчально-наукового інституту фізичної культури, спорту та здоров’я.

Привітати найспортивніший інститут ЧНУ прийшли начальник управління у справах сім’ї, молоді та спорту Черкаської ОДА Максим Зеленський, голова відділення Національного Олімпійського комітету України в Черкаській області Андрій Більда, начальник Черкаського обласного відділення Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України Олена Скринська, голова відділення Олімпійської академії в Черкаській області та профкому ЧНУ ім. Б. Хмельницького Анатолій Стеценко. Усі вони свого часу тут навчалися, тому не стримували хвилювання.

Відкриваючи свято, ректор Черкаського національного Олександр Черевко зазначив:

— Це важливий для нас день, бо Черкаський національний університет є спортивним лідером в Центральному регіоні України. Ніщо так не популяризує Україну в світі, як досягнення наших спортсменів. Ними ми завдячуємо професорсько-викладацькому, тренерському колективу навчально-наукового інституту фізичної культури, спорту і здоров’я та нашим студентам. І це добрий приклад для спортсменів-початківців, які приймають естафету з рук майстрів.

За словами ректора, ЧНУ має давні спортивні традиції. Тут навчалися і професійно відбулися олімпійський чемпіон Андрій Хіміч, два призери Олімпійських, три призери Паралімпійських і два призери Дефлімпійських ігор. Сьогодні в нас працюють і навчаються сім майстрів спорту України міжнародного класу; 41 майстер спорту України; понад 100 кандидатів у майстри спорту. 73 студентів і викладачів включено у склад збірних команд України; 64 особи — спортивний резерв України.

У цьому спортивному сезоні університет відзначився на ХІV Всеукраїнській Універсіаді. Збірна з футболу стала другою в Україні, а баскетболісти вибороли перше місце. Аби продовжувати в тому ж дусі, необхідно створювати належні умови для спортивного розвитку студентів. Олександр Черевко повідомив, що днями Черкаська обласна рада виділила кошти на облаштування залу силової підготовки. Незабаром відкриється спортивний майданчик біля навчального корпусу №1.

— Я вдячний ректорові за підтримку і викладачам нашого інституту за працю, а також — кожному спортсмену, який працює на благо університету. Адже відомо, якою кропіткою працею ви здобуваєте ці призові місця. Тому бажаю, насамперед, здоров’я, аби ви могли досягати нових висот. Зі святом! — долучився до привітань директор ННІ фізичної культури, спорту та здоров’я Леонід Нечипоренко.

Ректор і гості вручили спортсменам та їхнім наставникам, працівникам інституту, подяки і грамоти.

Зі святковими виступами до вітань долучилися студенти. Творчі дарунки підготували також вихованці студії спортивної аеробіки та акробатики «Атлетико», комплексної дитячо-юнацької спортивної школи № 1, яких тренують випускники інституту.

 

БІЛЬШЕ ФОТО

Анна Тиха, студентка 4 курсу ННІ української філології та соціальних комунікацій