Про безперервність освітнього процесу в усіх його формах, а також про реформування вищої освіти поспілкувався з колективом КЗ «Уманський гуманітарно-педагогічний фаховий коледж ім. Т. Г. Шевченка» ректор Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Олександр Черевко.

 — У розвиток рішень, прийнятих на засіданні Черкаської обласної ради ректорів, директорів закладів вищої, фахової передвищої освіти, відвідав Уманський гуманітарно-педагогічний фаховий коледж.

Взяв участь у нараді щодо створення безпечного сприятливого освітнього середовища та умов для розвитку особистості. Обговорили навчально-методичне забезпечення підготовки фахівців із дошкільної освіти та вчителів НУШ, особливості вступної кампанії 2024.

Поінформував колег про запропоновані Міністерством освіти і науки України зміни у вищій школі. 

Дякую директорці 3ої Крамській за обмін досвідом, за пропозиції щодо безперервності освітнього процесу в усіх його формах. Наша співпраця — запорука підвищення якості підготовки спеціалістів та успішної адаптації до вимог сьогодення, — підсумував Олександр Черевко.

Зустріч пройшла у формі відкритої і професійної розмови. Йшлося про питання, пов’язані з освітнім процесом у коледжі, змінами у системі вищої та фахової передвищої освіти України, про діапазон проблем і викликів, з якими зіткнулися заклади освіти через наслідки пандемії та війну.

Очільники освітніх закладів та колектив коледжу обговорили розвиток співпраці, окреслили нові шляхи залучення студентів до освітньо-професійних програм «Дошкільна освіта» та «Початкова освіта», проведення спільних заходів, студентську мобільність, а також обмін науковцями та лекторами.

«Ми щиро вдячні Олександру Володимировичу, який поспілкувався з академічним середовищем коледжанської спільноти, оглянув виставку творчих робіт студентів та викладачів. Було також презентовано науковий доробок науково-педагогічних та педагогічних працівників, навчально-методичну, матеріально-технічну бази коледжу, творчі колективи», — йдеться на сайті закладу.

Детальніше про зустріч — у відео

 

 

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького

Фото: Уманський гуманітарно-педагогічний фаховий коледж ім. Т. Г. Шевченка