У Міжнародній конференції «Розбудова системи забезпечення якості вищої освіти в Україні» взяла участь делегація Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького на чолі з ректором Олександром Черевком.

Організатори конференції — Міністерство освіти і науки України, Національне агентство з забезпечення якості вищої освіти, Інститут вищої освіти Національної академії педагогічних наук України, Київський національний торговельно-економічний університет за підтримки Спілки ректорів вищих навчальних закладів України, Національного Еразмус+ офісу в Україні та Британської Ради в Україні. На конференцію зареєструвалися понад 600 учасників із майже 200 закладів вищої освіти та освітніх організацій різних країн. Серед них — керівники закладів вищої освіти, фахівці з забезпечення якості вищої освіти, керівники освітніх програм, експерти у сфері вищої освіти, викладачі англомовного навчання, студенти.

Учасників конференції привітала Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич.

Із доповідями виступили Олександр Співаковський — перший заступник голови Комітету ВРУ з питань науки і освіти, Чарльз Кларк — експерт Британської Ради, Міністр освіти (2002-2004) та член Парламенту (1997-2010) Великої Британії, Сергій Квіт — голова Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти, Збігнєв Марчіняк — голова Національної ради науки та вищої освіти Республіки Польща, державний секретар Міністерства науки і вищої освіти (2009-2012), Міністерства національної освіти, голова Національного комітету з акредитації (2005-2007) Польщі та багато інших авторитетних фахівців.

Йшлося про пріоритети національної освітньої політики, кращі практики щодо забезпечення якості вищої освіти, використання можливостей інтернаціоналізації, вивчення та запровадження англійської мови у вищій освіті, проблеми розбудови та розвитку систем зовнішнього та внутрішнього забезпечення якості вищої освіти.

Освітяни всієї України знайомилися з європейським досвідом та спілкувалися з вітчизняними експертами.

Немало уваги приділялося й упровадженню в Україні реформи вищої освіти. Зокрема, розглянуто те, що вже зроблено освітянами для внутрішнього забезпечення якості. Учасників конференції також поінформували, що планується зробити найближчим часом.

— Міжнародна конференція — це безцінний досвід, необхідний для того, щоб бути конкурентними на ринку освітніх послуг. По суті, ми говорили про нову ідеологію якості освіти, до якої прагне вища школа України, — зазначив Олександр Черевко.

Робота конференції продовжиться 12 червня.

Прес-служба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького