Науковиці Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Наталія Зачосова і Вікторія Білик отримали іменні стипендії Верховної Ради України для молодих учених — докторів наук.

Про це йдеться в Постанові Верховної Ради України «Про призначення у 2023 році іменних стипендій Верховної Ради України для молодих учених — докторів наук».

Відповідно до подання Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій у 2023 році Верховна Рада призначила 48 іменних стипендій Верховної Ради України для молодих учених із щомісячною виплатою кожної у розмірі п’яти прожиткових мінімумів для працездатних осіб, встановлених на 1 січня 2023 року.

Вікторія Білик, докторка економічних наук, професорка кафедри освітнього і соціокультурного менеджменту та соціальної роботи за ці кошти виконує наукову роботу «Сучасна концепція забезпечення інноваційно-інвестиційних компонентів економічної безпеки держави».

Тема наукової роботи Наталії Зачосової, докторки економічних наук, професорки кафедри менеджменту та державної служби — «Збереження та розвиток людського капіталу для стратегічного відновлення фінансово-економічної безпеки критичної інфраструктури в умовах BANI World та Індустрії 4.0».

— Попри війну, наука розвивається, наші науковці проводять актуальні для України дослідження, і це стане для них додатковим стимулом. Дякуємо Міністерству освіти і науки, народним депутатам України за підтримку! — зазначив ректор ЧНУ Олександр Черевко.

 

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького