На базі Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького розпочала роботу ІІІ Всеукраїнська школа свідомого студента.

Ініціатор і організатор — Студентська рада університету за підтримки ректорату та профспілкової організації Черкаського національного, департаменту освіти і гуманітарної політики Черкаської міської ради. До участі в Школі свідомого студента зголосилися 30 представників закладів вищої освіти України. До Черкаського національного прибули студенти з Києва, Одеси, Вінниці, Хмельницького, Полтави, Переяслав-Хмельницького, Білої Церкви.

Привітав учасників проекту ректор університету Олександр Черевко:

— Сьогодні молодій людині надзвичайно важливо орієнтуватися у світі, знайти своє місце. Треба бути цікавим, щоб стати потрібним, а далі й незамінним. І такі зібрання допоможуть вам у цьому!

Олександр Володимирович зазначив, що у Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького налагоджені конструктивні стосунки між Студентською радою і адміністрацією закладу. Тому так багато ініціатив студентів втілюються в життя. Одна з найбільш цікавих — Всеукраїнська школа свідомого студента.

— Упродовж трьох днів ви будете знайомитися, спілкуватися, розважатися і за допомогою наших тренерів опановувати ораторське мистецтво. Я ж поділюся з вами особистим секретом: ви будете почуті, якщо говоритимете з любов’ю та з душею, — сказав він.

Від організаторів Школи до учасників звернулася голова Студради ЧНУ Аліна Козлова.

— Всеукраїнська школа свідомого студента — це хороша можливість удосконалити свої вміння та навчитися реалізовувати плани. А ще це нові враження, креативно проведений час. Розраховую на ваш досвід щодо роботи студентського самоврядування, готова ділитися своїм! Переконана, що ми станемо друзями. До речі, серед нас є ті, хто приїздить на Школу свідомого студента вже не вперше.

Студентів також привітала випускниця ЧНУ Ірина Луценко, автор ідеї та фундатор Школи. Вона зараз опікується проектом вже як працівниця своєї alma mater.

Школа свідомого студента триватиме три дні. Серед лекторів і тренерів — депутат Верховної Ради України Владислав Голуб, політолог Микола Давидюк, менеджер проектів комунікаційного агентства GOLUBi Group Тетяна Єщенко, бізнес-тренер Ірина Обруч, представники дебатного клубу ГО «Платформа громадських діалогів».

Їхні виступи будуть присвяченні ораторському мистецтву. Окрема увага приділятиметься вмінню ведення дебатів. А ще у програмі безліч цікавих заходів для студентства — знайомство з університетом, пішохідна екскурсія містом, інтеграційна вечірка та бадьорі ранкові зарядки біля Дніпра. Про це та інше згодом на сайті Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького.

 

Прес-служба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького