21 липня 2023 року в Міністерстві освіти і науки України відбувся круглий стіл, присвячений науці та вищій освіті у відновленні України, організований Радою молодих учених (РМУ) при МОН України.

Участь у круглому столі взяли Президент Eurodoc Sebastian Dahle та Віцепрезидентка Eurodoc Pil MariaSaugmann. Учасників круглого столу привітав Ігор Таранов, Генеральний директор директорату науки та інновацій Міністерства освіти і науки України.

Під час повітряної тривоги у сховищі представники РМУ при МОН презентували діяльність Ради в умовах війни. У круглому столі взяли участь молоді вчені — представники 18 регіонів України, які зробили доповіді щодо проблем, діяльності та перспектив рад молодих учених України у процесі відбудови України.

Молодих учених Черкащини на круглому столі представляв кандидат сільськогосподарських наук, викладач кафедри біології, екології та агротехнологій Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Олександр Коробко. Він представив доповідь на тему: «Діяльність рад молодих учених Черкащини» та долучився до обговорення питань ролі науки та вищої освіти у відновленні України.

Упродовж дискусії молоді вчені та представники Eurodoc обговорили подальші напрями співпраці.

 

ННІ природничих та аграрних наук