Епідеміологічна ситуація в Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького на сьогодні спокійна. У цьому пересвідчився ректор, голова оперативного штабу із проведення протиепідемічних заходів в університеті Олександр Черевко. Разом із головою профспілкового комітету Анатолієм Стеценком, проректором з адміністративно-господарських питань Юрієм Удовенком Олександр Володимирович провів інспектування гуртожитків університету.

— Іде другий тиждень роботи в умовах карантину. Ми налагодили дистанційне навчання. Цей процес контролює навчально-методичний відділ університету. А студенти — і наші, й іноземні — запевнили, що завдання вони отримують і виконують, функціонує система контролю за навчанням, — зазначає Олександр Черевко. — Комунікація в нас налагоджена і з викладачами, і зі студентами, і з пенсіонерами. Стипендія виплачена, на черзі — виплата соціальної стипендії. Кошти є, ми готові далі працювати і проводити профілактичні заходи.

Із понеділка, відповідно до мого наказу, черговий автомобіль у межах міста забезпечує довезення працівників. Це авто також можна використовувати і в разі виникнення будь-якої надзвичайної ситуації.

Придбано ще 2000 масок. Їх видають і працівникам, і студентам, які живуть у гуртожитках, у тому числі студентам-іноземцям. Маємо дезінфікуючі засоби.

Сьогоднішнє інспектування показало, що рішення, які ми прийняли, працюють. 224 студенти живуть у гуртожитках — ті, хто працює, і студенти-іноземці. Ми про всіх піклуємося, особливо про дітей-сиріт. Видаємо маски, міряємо температуру.

В усіх навчальних корпусах перебувають близько 70 осіб — ті, хто забезпечує життєдіяльність університету. Серед них і чергові проректори. Як ректор і голова штабу комунікую з керівниками структурних підрозділів 24 години на добу.

Сподіваюся, що ці заходи позитивно вплинуть на загальну ситуацію для недопущення раптового розповсюдження коронавірусу.

Прошу всіх дотримуватися правил безпеки, носити маска й рукавички, ретельно дезінфікувати руки після роботи, громадських місць.

Всім зичу здоров’я! Бережіть себе!

 

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького