Дорогі жінки та дівчата! Сьогодні, у Міжнародний жіночий день, у вашу адресу лунають тисячі добрих слів. Кожен чоловік поспішає засвідчити Вам свою любов і повагу.

Ви уособлює красу і ніжність, доброту і милосердя. Саме ваша підтримка змушує нас долати будь-які перепони і труднощі, зростати духовно і професійно.

Сьогодні у Черкаському національному 660 викладачів і працівників університету — це жінки. І їх майже 70 відсотків. Серед студентів жіноцтво складає 66%.

І це ще одне підтвердження того, що сучасна жінка — прогресивна, цілеспрямована та унікальна. Вона бере активну участь у всіх сферах життя суспільства: економічній, політичній, соціальній, громадській. Вона прагне задовольнити потреби у самореалізації, забезпечити добробут, здобути повагу і визнання своєї компетентності. Жінка активно відстоює свої права. І за сотню літ цієї боротьби вона перетворилася з обмеженої в правах особи на повноцінного члена суспільства, що успішно конкурує з представниками сильної статі і на ринку праці, і на керівних посадах, і в політиці та суспільному житті. При цьому вона дивує своєю вродою і чарівністю, розвиває свої численні таланти, прагне до досконалості. Тож нехай сьогоднішнє свято принесе вам радість, наповнить ваші душі світлом, теплотою та радістю. Нехай для вас посміхається сонце і зацвітають квіти. Будьте щасливі щомиті!

 

З повагою ректор університету Олександр Черевко