26 лютого в Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького відбулося засідання круглого столу, приуроченого до організації і проведення акції «Первоцвіт – 2019».

За ініціативи науковців ННІ природничих та аграрних наук зібралися представники Державної екологічної інспекції Центрального округу, Управління екології та природних ресурсів Черкаської ОДА, Управління патрульної поліції в Черкаській області, Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства, ДП «Кам’янське лісове господарство», Національного історико-культурного заповідника «Чигирин». Учасники круглого столу обговорили питання проведення спільних заходів з охорони рідкісних і зникаючих видів рослин-ефемероїдів на території Черкаської області.

Зокрема, було розроблено чіткий план дій із координації зусиль на час вегетації ранньовесняних видів рослин — підсніжників, сон-трави, тюльпана дібровного, вовчих ягід пахучих та інших. Серед заходів заплановані спільні патрулювання місць зростання первоцвітів, контроль за дотриманням умов їх зростання, рейди з виявлення випадків їх незаконного продажу на території м. Черкаси та міст Черкаської області.

Учасники круглого столу висловили переконання, що збереження біологічного різноманіття Черкащини має стати спільною справою усіх небайдужих.

ННІ природничих та аграрних наук