Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького взяв участь у ІІІ Міжнародній агропромисловій виставці AGROSHOW Ukraine 2019. На ній було представлено спеціальність «Агрономія», за якою буде здійснюватися підготовка фахівців в університеті з вересня 2019 року.

Цього року свято відбувається в стилі AgroCarnaval. Участь у ньому беруть представники відомих компаній в Україні та закордоном. Вражає представлений ними парад техніки та демонстрація найсучасніших технологій.

Учасників заходу привітали начальник департаменту підтримки фермерства, кооперації та розвитку сільських територій Міністерства аграрної політики та продовольства України Максим Кобзистий, начальник обласного управління агропромислового розвитку Черкаської облдержадміністрації Ігор Колодка, організатори AGROSHOW Ukraine Валерія Ващенко та Ірина Ващенко.

– Виставка наочно продемонструвала, що агропромисловий комплекс є одним із найбільших секторів економіки який активно розвивається та модернізується. Застосовує новітні технології і потребує нових спеціалістів. Саме тому, реагуючи на потребу ринку праці, ми і започатковуємо підготовку фахівців за спеціальністю «Агрономія». Навчання буде здійснюватися за принципами дуальної освіти, поєднуючи теоретичні знання із практичною підготовкою на підприємствах, причому на останніх студенти будуть проводити більше часу, – говорить ректор Черкаського національного університету Олександр Черевко.

— В університеті ми маємо достатню кількість фахівців, які забезпечать підготовку агрономів, адже у нас працюють доктор сільськогосподарських наук, професор Володимир Білоножко та кандидати наук–аграрники. Дуже важливо, що ми маємо вагомі здобутки в галузі агрономії. Так, наші викладачі є авторами свідоцтв на сорти рослин, патентів на корисні моделі щодо способів вирощування різних сільськогосподарських культур, інших патентів та наукових публікацій в галузі агрономії, — додає директор ННІ природничих та аграрних наук Максим Гаврилюк.

ІІІ Міжнародна агропромислова виставка триватиме до 19 травня. Протягом трьох днів студенти ННІ природничих та аграрних наук працюють волонтерами на заході.

 

ННІ природничих та аграрних наук