Перед Великоднем університетська громада Черкаського національного провела традиційну благодійну акцію на підтримку українських воїнів.

До благодійної акції «Подаруй паску воїну», ініційованої Черкаською єпархією Православної церкви України та волонтерами, університетська громада долучається втретє. Щороку акція стає все масовішою.

— Боляче чути і бачити, що учасники бойових дій платять життям за наш спокій і незалежність. Акція в університеті доповнює загальнонаціональне прагнення підтримати бійців. І гадаю, ці пасочки передадуть тепло наших сердець. Особливістю цьогорічної акції є й те, що наша Студентська рада виявила бажання своїми руками випекти паски. Тому дякую їм та всім, хто долучився до гарної ініціативи. Щиро вдячний і священикам Православної церкви України, зокрема, настоятелю храму Святих Рівноапостольних Кирила й Мефодія Андрію Шимановичу, його попереднику Володимиру Штокалу за те, що вони завжди з нами у добрих справах! — звернувся до присутніх ректор Олександр Черевко.

А голова Студентської ради ЧНУ Аліна Козлова додала:

— Ми пекли паски самі. Своїми руками відважували тісто, дивилися, як воно підростає, прикрашали, пакували, промовляючи ті слова, які б хотілося сказати бійцям. Думаємо, що наші захисники відчують ту атмосферу, в якій ці паски виготовлялися!

Освятив Великодні дарунки отець Андрій Шиманович. Студенти спакували зібрані паски та передали волонтерам, які відправлять їх за призначенням.

 

Прес-служба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького