У першу неділю листопада в Україні відзначають День працівника соціальної сфери. З цієї нагоди кафедра соціальної роботи та соціальної педагогіки провела Тиждень соціальної роботи. Заходи проходили під гаслом: «Розширюємо рамки соціальної роботи!»

Кожного дня для студентів та викладачів були організовані різні івенти.

Понеділок розпочався з лінійки майстер-класів: «Основи SMM для просування соціальних послуг через соціальні медіа» від діджитал маркетолога IT-компанії «UaPP» Максима Вичканя; «Інструменти HR (Human resources) для побудови продуктивної команди», спікерка Оксана Трипольська, співзасновниця «HR-хата»; «Форум-театр як метод вирішення соціальних проблем» — модераторка Людмила Проценко, представниця ГО «Життя без бар'єрів».

У вівторок працювали в форматі «живої бібліотеки» під гаслом «Social stories: мій шлях в соціальній роботі». «Жива бібліотека» — це коли спікери розказують свої думки та переживання, діляться зі студентами своїми секретами і лафхаками. Студенти мали можливість «читати» історії реальних людей. Їм пощастило в тому, що їхніми «книгами» були випускники ННІ педагогічної освіти, соціальної роботи і мистецтва та колеги: Інна Ченбай — фахівець Черкаського обласного Центру соціальних служб для дітей і молоді, тренерка та координаторка соціальних проєктів; Ніка Усманова — волонтерка міжнародних проектів (Індія та Єгипет); Юлія Хмельницька — директорка Комп'ютерної академії ШАГ; Інна Дика — стипендіантка програми Завтра.ua, начальниця освітнього відділу Комп'ютерної академії ШАГ;

У середу відбулось дружнє чаювання — перша вечірка для соціальних працівників. Викладачі, студенти та випускники кафедри разом переглядали відео про студентське життя, брали участь у конкурсах і розвагах на будь-який смак, грали в шоу «Інтуїція»: викладачі перевіряли, як добре вони знають своїх студентів.
А ще погортали альбом з дитячими фото викладачів. І тут вже студенти здогадувалися, хто цей малюк.

Четвертий день Тижня соціальної роботи запам’ятався квестом «Social Creative». Грали 5 команд, дві з яких – традиційні гості з Черкаського комерційного технікуму.

У п’ятницю основним завданням було привітати всі соціальні служби та організації. Студенти звернулися з добрими словами до тих, хто гостинно їх приймає на практику та приходить ділитися досвідом. Підготували своїм партнерам і подяки.

Організатори заходів вважають, що таким чином дали можливість студентам шукати нові можливості для працевлаштування в соціальній сфері.

 

Кафедра соціальної роботи та соціальної педагогіки