Студенти ННІ фізичної культури, спорту і здоров‘я Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Марина Коваленко та Роман Іванов зайняли призові місця на чемпіонаті Європи з гирьового спорту, що відбувся в Ужгороді. 

Понад 150 учасників із 13 країн змагалися за призи головних стартів «старого континенту» — Чемпіонату Європи за версією Всесвітньої федерації гирьового спорту. У різних вагових категоріях брали участь окремо чоловіки і жінки в індивідуальному заліку, також було передбачено турнір естафет збірних команд країн. Проводилися змагання в поштовху гирь за довгим циклом серед чоловіків та жінок, у двоборстві серед чоловіків та жінок, а також на 30 і 60 хвилин серед чоловіків та жінок (у поштовху та ривку, поштовху гирі довгим циклом). Відбулися і командні естафети.

Роман Іванов  посів перше місце в напівмарафоні у ваговій категорії до 74 кг. Його результат — 302 підйоми за 30 хв-OALC. Марина Коваленко посіла друге місце в змаганні з поштовху гирь за довгим циклом у ваговій категорії до 58 кг. Її результат — 97 підйомів за 10 хв-OALC.

— Наші спортсмени знову радують успіхами. Це результат наполегливої праці студентів та тренерського таланту викладачів. Вітаю тренера спортсменів, доцента кафедри анатомії і фізіології та фізичноії реабілітації Юрія Петренка. А студентам бажаю нових перемог! — зазначив ректор ЧНУ, голова відокремленого підрозділу Спортивної Студентської спілки України в Черкаській області Олександр Черевко.

ННІ фізичної культури, спорту і здоров'я