Всеукраїнські змагання зі спортивного орієнтування по спринтах «Vinnway Cup-2019» провели у Вінниці. Студентка Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Аліна Миронюк зайняла перше місце на етапі Кубку України та відкритому Чемпіонаті Вінницької області на дистанції «City Race».

У спринтерській гонці взяли участь близько 200 спортсменів із 10 областей України. Конкурс проходив у лісовому масиві Сабарова першого дня, у центрі міста — другого, а фініш був біля вінницької школи № 4. Контрольні пункти розташовували між будинками та на невеличких майданчиках на території від вулиці Гоголя до міської ради.

За словами студентки ННІ фізичної культури, спорту і здоров'я, перемога далась їй у прямому сенсі «боляче», адже під час проходження дистанції спортсменка впала на залізний штир. Попри це дівчина добігла до фінішу і посіла перше місце завдяки своїй силі волі й терпінню.

— Змагання пройшли на високому рівні. Головне — зібратися з думками і робити те, що вмієш, — зазначає переможниця Аліна Миронюк.

 

Анна Тиха, студентка 4 курсу ННІ української філології та соціальних комунікацій