Третій том мемуарів «З пам’яті дзеркал. Про час і про людей» презентував студентам та викладачам Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького письменник, критик та літературознавець Михайло Слабошпицький. Михайло Федотович — уродженець Черкащини і постійно спілкується з університетською громадою та приїздить сюди з презентаціями.

Ініціатор зустрічі — завідувач кафедри української літератури та компаративістики, голова обласної організації Спілки письменників України, професор Володимир Поліщук. Він зазначив, що таке спілкування спонукає до міркувань та аналітики щодо подій, які відбуваються в суспільстві.

Спілкування на презентації відбувалося в формі діалогу. Участь в обговоренні взяли викладачі та студенти ЗВО, а також письменники Черкащини. 

Михайло Слабошпицький розповів про свою книгу та про особливості написання мемуарів. Він також поділився пізнавальними історіями про українських письменників.

— Я хочу, аби студенти знали видатних людей і прагнули вдосконалюватися, — зазначив письменник.

На думку студентів-філологів, подібні зустрічі розширюють кругозір та вдосконалюють їхні професійні навички.

— Смішні та цікаві історії з життя видатних людей мотивують перечитати книги автора, — поділилася враженнями студентка ННІ української філології та соціальних комунікацій Анна Дудченко.

ННІ української філології та соціальних комунікацій