Українські пісні у виконанні Черкаської капели бандуристів лунали сьогодні над Університетською площею. Студенти та викладачі, вбрані у вишиванки, співали разом з артистами.

Так у Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького відзначили Міжнародний день вишиванки. На концерт зібралася університетська громада.

— Вітаю всіх і тішуся з того, що вже кілька років поспіль ми разом відзначаємо цей день. Ми з гордістю носимо вишиванку, адже це наша ідентичність. Шануємо українську вишивку і пишаємося своїм Музеєм українського рушника. Як відомо, наша культура — це складова української національної ідеї, а вишиванка — це складова української культури, це наш генетичний код, наша історія, перспектива і майбутнє. Для чоловіка вишиванка означає приналежність до нації, жінку ж вишиванка робить іще вродливішою. І всі, хто сьогодні одягнув національне вбрання, відчувають себе єдиною родиною, — звернувся до присутніх ректор університету Олександр Черевко.

Привітала всіх і народна артистка України Ольга Калина.

— Від вашого вигляду радіють не лише очі, а й душа, і серце! Співаймо разом, адже пісня і вишиванка — посестри, — сказала вона.

Завершилося дійство піснею «Ой у лузі червона калина», яку заспівала вся Університетська площа — артисти, ректор і проректори, викладачі, студенти та перехожі.

Усі щиро подякували Черкаській капелі бандуристів Об`єднання художніх колективів Черкаської обласної ради (художній керівник, заслужений діяч мистецтва України Йосип Франц). Свято ж продовжилося у світлинах, які всі охочі робили упродовж дня.

 

БІЛЬШЕ ФОТО


Прес-служба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького