Професор ННІ природничих та аграрних наук Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Борис Мінаєв відвідав програму «Ранковий гість» на «UA:Черкаси». Науковець розповів про отримання нагороди «Лідер науки України-2019. Web of Science Award» у номінації «Топ-рецензент», наукові роботи та співпрацю зі світовими науковими журналами.

Нагадаємо, Борис Пилипович на замовлення наукових видавництв уже багато років займається рецензуванням статей для всесвітньовідомих високорейтингових наукових журналів. Про це свідчать численні сертифікати, які український учений отримує від закордонних партнерів. Ця праця безкоштовна, але необхідна для розвитку науки і цінується редакціями журналів.

Зокрема, Борис Мінаєв постійно співпрацює з найбільшим у світі видавництвом наукової, технічної та медичної (NTM) літератури «Ельзевір» (Elsevier). Кілька років поспіль публікує та рецензує статті в цілій серії наукових видань цього видавництва. Лише для одного «Журналу молекулярної структури» ним за 3 роки було підготовлено 40 рецензій.

Загалом же за останні півтора-два роки  у системі «Publons» зареєстровано понад  300 рецензій авторства українського науковця.

За даними всесвітньої агенції «Scopus» має високий міжнародний рейтинг (індекс Хірша h= 39) та входить у п’ятірку найкращих науковців ЗВО МОН України. Є керівником у спільному проєкті зі Львівською Політехнікою. Працював у межах міжнародних грантів в Інституті хімії Академії наук КНР (Пекін), Національному університеті Норвегії (Трондхейм) та в Королівському технологічному інституті (Стокгольм). Був керівником у спільних проєктах: CRDF (США) зі спектрів кисню, шведсько-українському проєкті «Visbі» з розробки ОЛЕДів та румунсько-українському — з розробки барвників для сонячних батарей.


Джерело: cdu.edu.ua
Сайт Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького

Детальніше — в розмові ранкового гостя з телеведучими «UA: Черкаси»:

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького