Молода художниця, студентка Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Тетяна Дмитренко презентувала виставку власних картин «Совин Яр». Експозиція налічує 24 мистецькі твори.

За словами художниці, більша частина картин — це краєвиди села Водяники. На виставці представлені й інші полотна. На них зображені квіти та пейзажі рідного краю.

Підтримав художницю та допоміг їй організувати виставку ректор університету Олександр Черевко.

— Я завжди підтримую молодих митців. Вони креативні, творчі, сучасні. У нашому університеті їх навчають відомі художники Черкащини та України. Вони передають студентам знання, формують навички та діляться своїм досвідом. Сьогоднішня виставка свідчить, що в Черкаському національному вчиться талановита молодь. Бажаю їй розвивати в собі якості справжнього митця — бачити, чути, відчувати, — зазначив Олександр Володимирович.

Експозицію картин радо розмістила у своїй галереї народного мистецтва голова Черкаського обласного осередку Національної спілки майстрів народного мистецтва України Ольга Мартинова. Під час виступу Ольга Михайлівна наголосила, що Тетяна Дмитренко талановита молода художниця, а її перша виставка — це впевнений старт у справжнє мистецьке життя.

Привітати свою студентку, однокурсницю, подругу прийшов колектив університету. Найкращі побажання подальших творчих успіхів художниці побажали директор ННІ педагогічної освіти, соціальної роботи і мистецтва Тимофій Десятов, завідувач кафедри образотворчо-прикладного мистецтва Тетяна Касян. Мудрі поради й настанови дали молодій мисткині заслужений художник України Іван Фізер і народний художник України Іван Бондар. До привітань також долучилася керівник арт-студії «Gloria» Ганна Чуприна. Саме в її студії розпочинала свій мистецький шлях Тетяна Дмитренко.

Зі словами вдячності до присутніх звернулася авторка виставки.

— Сьогодні у мене особливий день — я презентую власну виставку картин. Про цей день я мріяла з дитинства. Приємно, що мене підтримали і допомогли реалізувати задуми. Вдячна за допомогу. Переконана, що це лише початок, а в майбутньому буде ще не одна мистецька виставка», — зазначила Тетяна Дмитренко .

Роботи художниці представлені не лише на виставці. Ілюстрації її картин увійшли в календар, створення якого уже традиційно ініціює Олександр Черевко. Отримати календар і автограф молодої художниці мав можливість кожен відвідувач виставки.

Шанувальники мистецтва можуть оглянути виставку до середини березня.

Прес-служба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького.